Mijn eerste Wedstrijd

darter

Vandaag mag ik voor het eerst meedoen met het dart wedstrijd. Ik speel in de derde klasse (laagste). Samen met Sam en Klaas. Wij spelen voor D.A.C. (Darten Aaltens Club). We moesten eerste wedstrijd uitspelen in Doetinchem. Het was gelijk mijn beurt om te rijden. Ik haalde Sam en Klaas op bij onze eigen club en we vertrokken toen naar Doetinchem toe. Ik was de hele dag rustig, maar ik merkte in de auto dat ik toch een beetje zenuwachtig werd. Sam zat naast mij en stelde mij op mijn gerust toen hij zei: “Gewoon lekker pijltjes gooien zo meteen. Het gaat gewoon om de gezelligheid.”

aankomst

Toen we aankwamen bij de Doetinchemse dart club kwamen de tegenstanders gelijk naar ons toe. We gaven ze allemaal een hand en kregen koffie van de tegenstander. De tegenstanders stonden al in te gooien. Nadat ik de koffie op had ging ik met mijn team ingooien. We gingen het spel afgooien spelen. Ik gooide met mijn verkeerde hand in de 7. En Sam die gooide in de 12 en Klaas op de 15.

Mijn eerste wedstrijd

Na het ingooien begonnen we met de wedstrijd. We speelde op 1 dartbord, aangezien er meerdere wedstrijden plaatsvonden. Sam begon de eerste wedstrijd. Hij speelde een sterke eerste wedstrijd, maar wist helaas niet te winnen. Daarna was ik aan de beurt. Ik was best wel zenuwachtig, pakte mijn pijlen uit mijn doosje en liep naar het bord toe. Ik gaf de tegenstander een hand en we gingen eerste beide 9 pijlen ingooien. Toen begon de eerste leg. Het ging beter dan verwacht we gingen gelijk op. Ik gooide een keer 140 punten en had al bijna mijn ‘180’ te pakken. Helaas was de tegenstander me voor en wist hij de eerste leg te winnen toen hij een dubbel 7 gooide. De volgende legs gingen op zich wel  goed maar ik kwam net iets te kort.

Verloop van de wedstrijd

Dat we net iets te kort kwamen was de juiste beschrijving van de wedstrijd. We speelde goed voor de eerste keer, maar we wisten helaas niet veel te winnen. Gelukkig had Sam nog twee gewonnen en Klaas nog eentje. Waardoor we 6-3 verloren.

Ik vond het erg spannend de wedstrijd, maar ik heb er ontzettend van genoten en ik hoop dat we binnenkort weer mogen spelen.

Met vriendelijke groet,

Diederik